Sveriges svenskaste jobb

… har en kille som heter Calle. Han reser runt i Sverige och jobbar som turist!!

Söndags (12 juli) blev det ett besök i Nästansjö för att kolla vad vi hade att erbjuda. Under några timmar fick Calle och hans filmare Filip vara med på några av de äventyr som vi har här i ”byn med vyn”.

Vi träffades på badplatsen där vi kokade kaffe över öppen eld. Calle fick några försök på sig att åka vattenskidor efter Blå blixten, men styrkan eller var det tekniken fattades visst. Simon S provade för första gången och lyckan var fullständig när han kunde åka, dock inte så långt men ändå…

Skoterturen på vattnet med Egon kommer Calle att minnas länge…

Ann-Margret S gjorde en lunch till oss som var Norrlandsrelaterat med älgsouvas och till efterrätt hjortronbakelse, mums filibabba.

Efter lunch blev det en tur till Kvarnen, där gjorde Agne en näverkåsa som han gav till Calle. Han provade genast vårt goda bäckvatten förstås.

Tack Egon för att du kunde ställa upp med skoterkörning på vattnet, Ann-Margret för att du såg till så att vi blev mätta och belåtna och till alla andra som marknadsförde Nästansjö från sin bästa sida.

 

Om du vill följa Calles resa genom Sverige ta en titt på www.svenskaturistforeningen.se/sverigessvenskastejobb. Besöket i Vilhelmina och Nästansjö finns på länken Vilhelmina.

Egon gör sig redo att skjutsa Calle på vattnet...

Calle ser lite nervös ut...

Sammanbiten min, men efteråt var flinet på honom ända upp till öronen.

Sen fick han pröva på vattenskidåkning...

Ja du ser hur det gick, fastän han gjorde många försök så gick det inte riktigt vägen. Det var då vi berättade om vilka fantastiska förmågor vi har här i byn som släpper en skida ute på vattnet och åker med endast en skida. Några av dom är inte så gamla heller, de ni !!

Vid Kvarnen fick äntligen Calle dricka bäckvatten ur en näverkåsa.

 Så här glad var han hela dagen, han kände sig nog väldigt nöjd över att vara turist här i Nästansjö (byn med vyn)