Intervjun

 

 

Familjen Eriksson Mattsson flyttade till Södra Tresund i augusti 2004. Huset är byggt 1947 och är det tredje huset på denna gård. Yvonnes släkt har bott här på gården tidigare och Yvonnes föräldrar bodde här innan Yvonne och Dan med familj flyttade in. På bilden syns Dan, dottern Enya och Yvonne. I familjen finns också Eva-Lina, Oliver och Teddy.

Varför flyttade ni just hit?

Yvonne berättar att när hon var liten och hälsade på sin farmor (som bodde här då) sa hon "När jag blir stor ska jag bo i Tresund!" och både Yvonne och Dan är överens om att man inte kan bo bättre än just här. De bodde på Vilhelmina innan men saknar det inte alls. "Det bästa med Plass´n är när man får fara hem ;)"

Vad är det bästa med att bo just här i Tresund?

Allt är bra! Ensamhet, livskvalité. Det är det bästa för ungarna, det är bara att släppa ut dem. Här är lugnt och skönt. Man klarar sig lite mer själv. Kanske är det ursprunget man känner..:)

Vilket är drömresemålet?
Island och Alaska. I första hand för naturens skull men så har de också släkt i Alaska. Sedan vore ju Australien häftigt. Där finns allt; öken, stad, sol... England skulle också vara intressant att besöka....

Om ni fick tre önskningar vad önskar ni er då?
Att få vara friska och krya, bra vinter med mycket snö... och pengar är ju alltid bra att ha!

Vilken plats häromkring vill ni rekommendera andra att besöka?
Vaddå, räcker inte gården här.. ? ;) Förutom den så Björnberget och Hunneberg. På somrarna är det perfekt att vara här nere vid sjön och till exempel bada.

Hur tänker du dig Tresund med omnejd om 20 år?
Vi är kvar i alla fall!!! Tveksamt om skolan är kvar men vi hoppas verkligen. Folkmängden i Tresund... hmm?

Om du får ta med dig en sak ifall du gick vilse på Nästansjömyra? 
Tändstickor...eller en varm pläd... eller hunden som hittar hem, då följer vi bara efter :)

... och med den här utsikten från gårdsplanen kan man lätt förstå varför man vill bosätta sig här!