Välkomna till byn!

 

 

 

Lillemor Björkman, Jörgen Karlsson och deras söner Magnus och Jimmy (det är Jimmy som är med på bilden ovan) flyttade till Nästansjö i mitten av november 2007.

Varför flyttade ni just hit?

Jörgen: Varför? Ja, det var som naturligt eftersom det är Lillemors föräldrahem. Det är ett fint ställe som samtidigt inte ligger så långt från samhället. Naturligtvis hoppas vi att fler generationer kan leva och verka på det här stället. Både byn och gården har förändrats i och med generationsskiftena men jag hoppas att kommande generationer kan hålla landskapet öppet så att det inte växer igen. Det är nog det viktigaste. Tidigare generationer har slitit och kämpat för att göra jordbruksmark och på vissa ställen får det bara växa igen. Det är fruktansvärt!

Lillemor: Det känns bra. Jag har bott i Vilhelmina i drygt tjugo år så att flytta hit känns lite grann som att komma hem.

Hur trivs ni i huset och i byn?

Förträffligt! Det är inte alls mycket vi saknar som finns i Vilhelmina.

Vad är bra med Nästansjö?

Utsikten, den är härlig! Sedan finns det framtidstro i byn, det köps och säljs hus. Det finns få tomma hus här och det är som om byn har en ungdomlig touché. Att pendla går också bra, man får rensa huvudet. En annan sak som vi tycker är väldigt bra är elljusspåret. Det är ett roligt spår och lagom kuperat. Dessutom är det är välskött!