Všlkomna till byn!

 

 

 

   

(Fotografen ber om ursökt för det suddiga fotot)

Per och Eva Lindberg har alldeles nyss blivit ägare till fd Roger Nilssons ställe i Heligfjäll. De har hyrt huset sedan i januari (de flyttade in när det var som kallast) och "provbott" ett halvår men sedan ett par veckor tillbaka är de ägare till gården.

Varför just Heligfjäll?

Vi bodde tidigare i Göteborg och har varit sugna på att flytta till hus ett tag. Vi sökte hus i Västra Götaland på Hemnet. Vi hittade dock inget vi ville ha och utökade sökområdet till hela Sverige. Då hittade vi två ställen som vi blev intresserade av. Det ena låg i Dalarna och det andra var det här. Så förra sommaren åkte vi på bilsemester och var förbi båda platserna. När vi kom hit tyckte vi att det här var fantastiskt! Det är faktiskt exakt ett år sedan idag (21 juli) som vi var här första gången! Ja, men så var det det här med jobb. Per gick in på Vilhelmina kommuns hemsida och där låg rektorstjänsten på Malgomajskolan ute. Han sökte och fick så småningom arbetet och vi flyttade upp. Vi trivs jättebra!

Vad är bra med just den här platsen?

Tystnaden. Rymd. Ljust. Ovan molnen. Väldigt vackert. Vi tycker mycket om naturen här. Sedan har vi också go´a grannar. Vi har fått jättemycket hjälp. Det är fantastiska människor!

Vilken plats tycker ni bäst om runt byn?

Heligfjällets topp. Vi var upp dit i vinter med sonen när han var och hälsade på. Även kojan vid Heligsjön är en underbar plats.

Drömresemål?

Hit! Vi har rest tidigare och för oss är det perfekt att inte resa någonstans nu. Vi är där vi vill vara!

Om ni fick tre önskningar, vad skulle ni önska då?

Växthus! säger Eva omedelbart. Då jag är vegan är jag helt beroende av grönsaker och jag vill kunna odla mycket själv. En fyrhjulsdriven bil! säger Per lika övertygat. Vi har lärt oss mycket och fått nya erfarenheter under den gångna vintern. Det är inte alltid plogbilen varit ute på tidigt på morgonen fast det snöat mycket, så en lite högre bil vore inte så dumt vid vissa tillfällen... Sedan är båda överens om att en vedeldad varmvattenberedare också vore en bra sak att ha, både för huset och det kommande växthuset.

Om ni går vilse på Heligmyran och bara får ta med en sak, vad skulle ni då vilja ha med?

Kompass, kniv, kåsa, karta... Nej, får vi bara ta med en sak skulle det nog bli tändstickor.. och kanske en kompass!