Nu är det mycket länge sedan någon intervjuades för hemsidan. Under den här tiden har dock en hel del folk flyttat till byn och byarna runt omkring så nu kan det hända att det dyker upp några nya intervjuer här på hemsidan. Håll ögonen öppna!

 

Všlkomna till byn!

 

 

 

Monica och Lars Pettersson har byggt nytt nere vid sjön nära Lerviken. De började med tomten 2010. Det var mycket röjning (6 ton ris drog de ihop!) och så körde de dit grus och planerade marken. Vecka 33 i fjol började de sätta upp resvirket och sedan dess har många timmar spenderats där nere vid sjön. Nu är huset, som är drygt 100 m2 klart och de har flyttat in!

Varför flyttade ni just hit?

Vi ville bygga vid vatten och letade en fin tomt lite överallt i kommunen. Det kunde nog lika gärna ha blivit Malgovik eller någon annan by men nu fick vi tag i den här tomten och det känns riktigt bra! Kenneth (Nilsson) som sålde tomten har varit fantastisk att ha att göra med. Sedan har vi bott i Lövliden innan och mina morföräldrar (Monicas) kommer från Staburnäs så det känns som att det är åt rätt håll på något sätt.

Vad är bra med just den här platsen?

Läget är fantastiskt! Den är en fin plats och så är det så tyst här. Det tycker vi om!

Berätta om husbygget!

Vi kollade förstås en hel del på olika hus innan men bestämde oss till slut för att ta de bästa idéerna vi sett och bygga ett lösvirkeshus. Lars har ritat huset och sedan har vi med hjälp av sonen byggt huset själva. Det har gått väldigt bra och den bild vi hade av huset innan har nu blivit uppfylld. Vi är nöjda!