Intervjun

 

 

Ulla Almqvist

Berätta om dig själv

Åh, vad svårt. Jag är ju bara jag... Intressen är vävföreningen, där är jag ofta den här tiden på året. Blommor och odling är också ett stort intresse ("Hon skulle vara trädgårdsmästare" säger Karl-Johan). I Sjöberg på somrarna har jag möjlighet att odla ute och där är vi varje helg. Jag har tåv barn, Tomas och en dotter som bor i Sollefteå.

Hur länge har du bott i Nästansjö?

Jag har alltid bott här.

Vad är det bästa med att bo just här i Nästansjö?

Det är lugt och fridfullt.

Vilket är ditt drömresemål?

Jag vet inte om jag egentligen har något. Jag tycker att jag har det bra som jag har det. Jag har varit i Grekland och Italien och det var bra då, men jag mår bra här hemma.

Om du fick tre önskningar vad önskar du dig då?

Ja, det är svårt.. Jag önskar att barnen ska få ha det bra. Att vi ska få vara friska, som vi är nu och... högre pension ;)

Vilken plats i Nästansjö vill du rekommendera andra att besöka?

Hela byn är fin med sjön och utsikt över allt. Du kan andas här. Det är precis som i Sjöberg, där kan jag också andas!

Hur tänker du dig Nästansjö om 20 år?

Ja, jag undrar... Det är väl na gammelfalk som bo kvar.. men å andra sidan, det finns ju inga lediga hus idag. Kanske blir det inte så stor skillnad jämfört med idag.

Om du får ta med dig en sak ifall du gick vilse på Nästansjömyra? 

Ulla funderar ett tag och säger sedan att man nog borde svara kompass eller GPS eller något sådant men hon skulle ta med sig tändstickor för att elda. Då kan jag skicka röksignaler så Karl-Johan hittar åt mig!