Intervjun

 

 

 

Michael Haglund

Du har planer på att starta gästjakt på björn. Berätta mer om det!

Jag har startat ett företag som heter FA Michael Haglund Jakt och Skogsvård och det är precis vad jag tänkt hålla på med. Jag ska prova att livnära mig på det, det är tanken. Idén är att använda sig av kronparkerna som upptar stora områden mark och är bra björnmarker. Jag kommer att gå med mina egna hundar som flera gånger skällt björn och även med några andra väl beprövade björnhundar. Bland annat kommer Stellan Svensson från Arvidsjaur att vara här i höst med sin karelska björnhund. 

Är du ensam om den här idén? 

Nej, i Dorotea provade de något liknande förra året med gott resultat. Den kände jägaren Rasmus Boström (som introducerat plothundarna i Sverige) deltog också i den satsningen.

Hur har reaktionerna från omgivningen varit?

Det har varit lite blandade reaktioner, inte bara positiva... I nuläget (juni -07) har jag i alla fall åtta anmälda deltagare till höstens jakt. Det gäller att satsa. Jag tror på den här idén!

-----

Berätta om dig själv 

Jag: Föddes sommaren 1976 i Minnesota, USA. 1979 flyttade jag hem tillsammans med mamma och syster. Då bodde vi i Gafsele utanför Åsele. Mina intressen är jakt och jakt =) Jag har nog varit med och jagat sedan jag var en sex, sju år. Först med en granne i Gafsele och sedan jagar mina morbröder också.

Hur länge har du bott i Nästansjö?

Jag har bott här sedan 1997 med ett kortare uppehåll då jag bodde i Tallmon. De sista åren har jag bott här i Lerviken.

Vad är det bästa med att bo just här i Nästansjö?

Att det inte är Plass´n =) Nej, men jag trivs jättebra att bo här och tycker att folk här runtomkring är så bra att ha att göra med!

Vilket är ditt drömresemål?

Brittish Colombia för att där finns stor älg och mycket björn. Eller ska jag kanske säga Norra Tresund...?

Om du fick tre önskningar vad önskar du dig då?

Mer mark, att få ha kvar skola och affär och att byn får en positiv framtid och sedan önskar jag mer samarbete och en öppnare attityd.

Vilken plats i Nästansjö vill du rekommendera andra att besöka?

Klippen! Där kan man titt ne´ på stornästansjöara =)

Hur tänker du dig Nästansjö om 20 år?

Jag vet inte. Ska jag vara positiv eller negativ...? Jag tror att det kommer att vara bra lite folk kvar, tyvärr. Skolan och affären är borta och det bor mest pensionärer kvar, och så jag.

Om du får ta med dig en sak ifall du gick vilse på Nästansjömyra?

Jag tar med mig Berta (bössan).


Tillbaka till intervjusidan