Intervjun

 

 

 

Lili-Ann Mårtensson

Berätta om dig själv

Jag är född i Mark och bodde där tills jag var tre år då jag flyttade hit med mina föräldrar. Mamma kom härifrån och det är hennes hemställe jag bor på. Jag är från Iljas Anders´släkten som de flesta som har sina rötter här i Nästansjö.

Hur länge har du bott i Nästansjö?

Ja, jag flyttade som sagt hit när jag var tre och bodde här tills jag träffade Mårten. Vi gifte oss och bodde sedan femton år i Åsele. Jag jobbade då på kommunalkontoret. När vår son Kennet började på gymnasiet flyttade vi emellertid hem till Nästansjö igen. Jag var ju enda barnet och allt jag hade hade jag här. Jag fick jobb på kommunalkontoret i Vilhelmina genast när vi flyttat hem och jobbade sedan kvar där hela mitt yrkesverksamma liv.

Vad är det bästa med att bo just här i Nästansjö?

Jag tycker att Nästansjö är en vacker och trivsam by och att det bor så trevliga människor här!

Vilket är ditt drömresemål?

Madeira för alla vackra blommors skull.

Om du fick tre önskningar vad önskar du dig då?

Jag skulle nog önska att människan var solidarisk så att vi fick ha kvar affären och skolan här i Nästansjö. Jag hoppas att det flyttar in fler familjer till byn. Sedan utopin att det blir fler i världen... Ja, jag skulle också önska att vi fick fortsätta ha det bra i Sverige.

Vilken plats i Nästansjö vill du rekommendera andra att besöka?

Två fina ställen tycker jag är längs Ängesbäcken och uppe på Klippen. Jag tycker det borde finnas gångstigar längs bäcken och att ladorna skulle rustas upp. Det vore också finare på Klippen om det inte vore så igenväxt. Andra fina ställen runt byn är Björnberget och badstranden. Bränna är också vackert.

Hur tänker du dig Nästansjö om 20 år?

Jag tror att det är många ödehus här då. Förut fanns inte ett enda tomt hus här men nu börjar det bli några stycken. Eller ödehus och ödehus, folk kommer säkert att ha husen som fritidshus.

Om du får ta med dig en sak ifall du gick vilse på Nästansjömyra?

Kompass naturligtvis.


Tillbaka till intervjusidan