Intervjun

 

 

 

Anna-Sara Persson (på bilden tillsammans med sin hund Fajta)

Bland cirka hundra nominerade utsågs Anna-Sara under Kristihimmelshelgen till årets ungdomsjägare 2007. Ett pris som Jaktjournalen, Thomas Ekberg och Eka knivar står bakom och som delas ut på Elmia Game Fair, Sveriges största jakt- och fiskemässa, i Jönköping. 

Vi träffade Anna-Sara en av sommarens första varma dagar i hennes föräldrahem i Nästansjö.

Berätta lite mer om utmärkelsen Årets Ungdomsjägare

Vi kom ner till Jönköping på torsdagskvällen med tåg. På fredag morgon blev jag först intervjuad av Elmia och sedan av Roland Tidström från VK. Klockan 12 var det prisutdelning på stora scenen. Den inleddes med att Thomas Ekberg presenterade mig och därefter delades själva priset ut. Jag är ju inte någon som gillar mycket uppståndelse men det var verkligen jättekul att få detta pris! 

Själva mässan var också en upplevelse. Där fanns allt inom jakt och fiske. Massor av utställare och sedan hundutställningar, olika tävlingar och mycket, mycket annat. 

En annan sak som jag också tyckte var spännande var att det i Jönköping var full sommar- maskrosorna blommade för fullt!

Berätta om dig själv

Jag är uppvuxen i Nästansjö och tycker att det här är den finaste platsen att bo på... även om jag nyss har flyttat till Lövliden =). Nästan all min lediga tid tillbringar jag här i byn. Jag umgås med farmor och min farbror, cyklar, plockar bär, åker skidor efter elljusspåret och mycket mer. Jag tycker att byns elljusspår är jättebra och roligt att åka.

Hur länge har du bott i Nästansjö?

Jag har bott här hela livet tills nu när jag flyttat till Lövliden men jag kommer som sagt hit nästan jämt när jag är ledig. Det är något speciellt med byn, jag trivs här.

Vad är det bästa med att bo just här i Nästansjö?

Det finns så mycket att göra här! Har man som intresse att vara ute kan man jaga, fiska, plocka bär.. ja, det finns alltid massor av saker att göra. Sedan känner jag alla här och känner till bygden. Jag har så många minnen som är förknippade med byn och platser runt omkring. Utsikten bidrar ju förstås också till att göra Nästansjö så vackert!

Vilket är ditt drömresemål?

Jag skulle gärna åka till Alaska. Kanske inte direkt för att jaga utan för att se naturen. En annan dröm jag har är att vandra hela den svenska fjällkedjan. Det vore en fantastisk upplevelse!

Om du fick tre önskningar vad önskar du dig då?

Ja... att få skjuta en storoxe Fred på jorden måste man ju också önska sig =). Sedan har jag en önskning kvar... Då skulle jag önska att alla mina nära och kära får ha det bra och vara lyckliga.

Vilken plats i Nästansjö vill du rekommendera andra att besöka?

Det beror på vad man är ute efter förstås... Stuphälla är fint. Utsikten från Björnberget är fantastisk. Jag tycker också om att paddla efter Ängesbäcken. Då har man chans att se olika fåglar och andra djur. 

Hur tänker du dig Nästansjö om 20 år?

Jag är positiv! Jag tror att det även då kommer att vara mycket liv. Det är en fin by och det går sälja hus här, mycket tack vare att det är pendlingsavstånd till Vilhelmina. Ja, jag ser positivt på Nästansjös framtid!

Om du får ta med dig en sak ifall du gick vilse på Nästansjömyra?

Jag har GPS så jag går sällan vilse =) men vore det höst skulle jag nog ta med mig hjortronhinken!


Tillbaka till intervjusidan